Лондончани почетоха жертвите на терора с бдение и минута мълчание. Пред кметството на британската столица те казаха "не" на страха два дни след терористичния акт на лондонския мост. 

Гняв и скръб обединиха лондончани 48 часа след поредното кърваво нападение на Острова. Стотици хора от различни раси и религии се събраха, за да кажат не на терора. 

„В събота аз обучавах пастори, които помагат на хора в нужда и им казах -никога не знаете какво ще се случи. И малко след 10 часа чух по новините какво се е случило в Лондон. Иска ми се да мисля, че тези атаки поне ще намалеят малко”, коментира пастор Майк Фрийман. 

„Ние сме от Лондон, искаме да сме солидарни, да застанем рамо до рамо с други лондончани. Освен това сме и мюсюлмани, тези хора извършиха атаки в името на религията, а ние искаме да кажем на света, че тероризмът няма религия”, категоричен е имамът Абдул Кудуз Ареф. 

Кметът на Лондон Садик Хан призова за спокойствие и сила. Той каза пред множеството, че заедно, тази вечер лондончани показват как ще се „изправят срещу тези ужасни атаки.” Като кмет на Лондон искам да кажа нещо на терористите - ние ще ви победим, вие няма да спечелите. Аз съм горд британски мюсюлманин и вие няма да извършвате тези ужасни деяния от мое име”, заяви той.

С три атаки за три месеца британците започват да възприемат терористичните нападения като новата неизбежна реалност. 

От 2013 г. службите за сигурност във Великобритания са осуетили 18 подобни по мащаб атаки.