Лидерът на Северна Корея се е оженил, съобщи държавната телевизия. Официалното съобщение за сватбата дойде след седмици спекулации около личния живот на Ким Чен-ун, който се появяваше на множество публични събития, придружен от „мистериозна дама”.

Телевизионният говорител съобщил, че лидерът на Северна Корея е направил обиколка на увеселителен парк със своята съпруга „другарката Ри Сол Джу”.

Медията обаче не съобщава датата на строго пазената в тайна сватба.

Ким-Чен Ун, за когото се смята, че е на близо 30 години, пое командването на Пхенян, след като баща му Ким Чен-ир почина през декември.

От скоро наследникът на поста започна да се представя като млад лидер, достатъчно самоуверен да се опита да внесе различен стил на управление от този на баща му, коментира „Ню Йорк Таймс”.

Показвайки се със съпругата си пред обществото, той поставя основен аспект, който го отличава от стария модел, воден от Ким Чен-ир, пише още изданието. По време на старото управление повечето севернокорейци никога не бяха виждали първата дама по телевизията. Според проучвания голяма част от тях дори не знаели изобщо коя е съпругата на лидера.