Световноизвестни PR експерти идват за Sofia Corporate Communication Experience. За първи път през тази година и България ще бъде домакин на глобалното събитие.

Личният секретар на принцеса Даяна Патрик Джефсън, Колин Харис, официален говорител на сватбата на Уилям и Кейт и PR експерти от eBay, Philips и Hertz са само част от PR специалистите, които ще участват в проявата. Тя ще се състои от 28 февруари до 1 март 2013 г. в София.

През 2011 и 2012 г. повече от 2000 PR професионалисти са взели участие в Communications Experience в Загреб, Белград, Прага, Москва и Баку. За първи път през тази година и България ще бъде домакин на глобалното събитие.

„Много развълнувани сме най-накрая да споделим нашия опит в България. Събитието включва презентации от най-големите PR експерти и присъстващите ще имат възможност да чуят новаторски презентации за всичко от социални медии, PR измерване до кризисни комуникации и ангажираност на служителите”, казва Коста Петров, организатор на Sofia Corporate Communication Experience.

Предоставяме ви специално интервю с личния секретар на принцеса Даяна Патрик Джефсън:

Можете ли да ни споделите кой е най-незабравимият ви спомен, свързан с Принцеса Даяна?

В рамките на осем години са се натрупали много незабравими спомени и ще ми е трудно да избера само един. Може би ще ми е по-лесно да отговоря по този начин : Принцесата беше същинско въплъщение на човечността – когато гледате снимки, изобразяващи нейната грижа към хората в нужда, няма нищо преувеличено и изкуствено.Нейното състрадание и сърдечност, както и чувството й на дълг към другите, в качеството й на публична фигура, бяха напълно искрени. Много хора разпознаваха тази искреност и неподправеност и я оценяваха като нещо изключително ценно и рядко в заобикалящия ни свят.

Как ще коментирате публичния имидж на Кейт Мидълтън? Според вас ще успее ли тя да спечели любовта на британците, както Даяна?

Сравненията между Даяна и Кейт често са подвеждащи. Ако се загледате, ще установите, че разликите са повече от приликите. В случая с Даяна, тя спечели обичта на сънародниците си със стремежа си да дарява любов и надежда на другите, въпреки проблемите в личния си живот. Кейт ,от друга страна , развива своя лична интерпретация на кралските си задължения и по всякакъв начин показва, че ще спечели симпатията на британците по свой собствен начин.

Бяхте обвинен в предателство на кралското семейство, след като издадохте книга с подробности за живота на Принцеса Даяна. Сигурно сте били наясно с възможните последици. Защо написахте тази книга?

Това беше преди повече от дванайсет години! При една такава постъпка винаги трябва да се очакват противоречиви мнения. След смъртта на Даяна, много хора се опитаха да упражнят контрол върху нейното завещание, включително много влиятелни личности, гонещи свои собствени интереси. Чувствах, че техните методи трябва да бъдат разобличени и продължавам да го мисля. След като работих като старши съветник толкова дълго време, вярвах,че моите наблюдения от първа ръка са легитимна част от историята. Това, което съм написал е точно,балансирано, изпълнено с обич и по никакъв начин не може да се определи като предателство.

Как виждате бъдещето на английската монархия?

В момента Монархията е много силна, благодарение на управлението на настоящата кралица. Все пак обаче , в дългосочен план доброто име на кралската институция ще зависи от готовността й да остане вярна на изконните си принципи и да устои на изкушението да стане част от светската суета, превърнала се в бизнес.

Пътували сте навсякъде по света. Кое място бихте определили като ваше любимо?

Понеже много обичам да пътувам, смятам, че любимото ми място е това, което ще посетя следващият път. Благодарение на работата ми съм посетил много градове в Централна и Източна Европа, които са нови за мен. Това винаги е било привилегия за мен, но и огромна тръпка, защото най-малкото това са места, превърнали се в център на важни европейски събития. Освен това винаги ме приемат топло и обожавам да пробвам нови кухни.

Какво ви е мнението за предложението за забрана на български и румънски граждани във Великобритания?

Не живея във Великобритания от известно време, но все пак съм наясно с тези въпроси. Въпреки това обаче, се страхувам, че не съм достатъчно компетентен, за да ги коментирам. Мога да кажа само, че аз самият съм емигрант и мога да разбера, че това е деликатна материя, към която трябва да се подходи с особено внимание.

За повече информация относно Sofia Corporate Communication Experience, моля, посетете сайта на организаторите (www.thepworld.com)!