Кремъл обяви, че не е имал контакти с екипа на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, и каза, че подобни контакти са възможни само след официалното му встъпване в длъжност, предаде ТАСС.

На въпрос дали Кремъл е имал контакти с екипа на Тръмп говорителят на руското президентство Дмитрий Песков отговори: "Не."

"Тръмп още не е встъпил в длъжност като президент на САЩ. САЩ имат действащ президент и руската страна работи с него", заяви Песков.

Руският заместник външен министър Сергей Рябков каза, че след избирането на Тръмп за президент на САЩ Москва е готова бързо да работи за подобряване на отношенията с Вашингтон, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. 

Рябков обаче заяви, че руските власти не знаят почти нищо за политическите планове на новоизбрания американски президент и призна, че има разлика между предизборните обещания на Тръмп и неговите политики, след като встъпи в длъжност.

Рябков каза, че руската подкрепа за споразумението за ядрената програма на Иран остава непроменена въпреки изявленията, направени от Тръмп по време на кандидатпрезидентската кампания, че ако бъде избран, негов приоритет ще бъде развалянето на сделката.