Отново случай на силна турбуленция, причинила кошмарно пътуване до Уругвай с аварийно кацане в Бразилия и ранени пасажери.

На кадри се вижда как някои от тях лежат с шини на пътечката по време на полета, други - висят от пространството за ръчен багаж над седалките.

Кошмарът е от понеделник, като следствие на силна турбуленция са пострадали 40 души. Злощастният полет е на Air Europa от Испания за Уругвай.

Той е пренасочен към Бразилия, където каца аварийно, съобщиха официални лица, пише abc.news.

Инцидентът се случва рано сутринта в понеделник.

Снимка: Reuters

30 души са получили медицинска помощ на летището, а 10 е трябвало да бъдат транспортирани до болница за допълнителни прегледи, потвърдиха от летището.

„Поради естеството на турбуленцията и от съображения за безопасност беше решено полетът да бъде отклонен към международното летище Натал в Бразилия“, заявиха от авиокомпанията.

Полетът е излетял от летище Мадрид - Барахас и е бил на път за международното летище Карраско в Монтевидео, Уругвай, когато е станал инцидентът. Натал е било най-близкото летище, на което е било възможно да се посрещнат медицинските нужди на пътниците, заяви авиокомпанията.

Видеозаписите на пътниците показват повреди в кабината на самолета и ранени хора с шини, лежащи по гръб на пътечката. В едно от видеата се вижда мъж, който виси от горното отделение, но не е ясно как се е озовал там.

Самолетът Boeing 787-9 Dreamliner превозва 325 пътници.