Полицейско куче проведе поредна успешна акция в германския град Билефелд. Четириногият разузнавач е открил амфетамин, кокаин, марихуана, хашиш, стероиди и други при проверка на автобуси на магистрала 2.

В акцията са участвали митнически служители, белгийската овчарка Лишен Мюлер и колегите ѝ кучета Баско и Скади.

Основните търсени артикули са били облагаеми стоки от чужбина и пари в брой. Никой не е подозирал, че „уловът“ ще бъде много по-голям, посочват от митническата служба в „Билефелд“.

„При проверките са проверени 344 пътници от десет автобуса и един лек автомобил. Лишен Мюлер от митницата в Билефелд отново демонстрира острия си нос и подуши три кутии, скрити в пътна чанта, пълни с 15 литра течен амфетамин“, казват от митниците.

Открит е и куфар, съдържащ повече от 15 000 капсули на лекарство за лечение на неврологични заболявания.

33-годишен пътник от Полша се е опитал да пренесе наркотици. Близо 50 грама марихуана са били поставени в издълбана ниша в раницата му, а 10 грама кокаин са били скрити в бельото му.

Кампанията е подкрепена от звеното за контрол на движението в Гьотинген с така наречения микробус SCAN.

Снимки: Hauptzollamt Bielefeld

Инсталираната в него рентгенова система е подобна на тези, използвани при проверките за сигурност на летищата.

Проверени са общо 211 броя багаж. Сред него са намерени 2,9 грама хашиш, 34 таблетки анаболен стероид и тестостерон.

Снимки: Hauptzollamt Bielefeld

Образувани са общо девет разследвания. Задържан е 46-годишен латвиец, който е пренасял кутии амфетамин кутии. Разследванията продължават по надзора на прокуратурата в Билефелд.

Лишен Мюлер е супер куче, което често участва в провеждане на операции и успешно открива незаконни пренасяния на забранени вещества.