Ариана Гранде се завръща на сцената в Манчестър за своя благотворителен концерт. Въпреки повишената степен на опасност, концертът ще се състои със засилени мерки за сигурност.

Звездата от САЩ ще се появи с няколко от големите имена от музикалния бизнес: Колдплей, Джъстин Бийбър, Фарел Уилямс, Кейти Пери, Майли Сайръс и други. 

Големият концерт се организира в името на загиналите и пострадалите в бомбената атака в Арена Манчестър, която се случи на 22 май, който отне живота на 22 души и рани повече от 100. 

Мерките за сигурност са по-засилени от предвиденото и в следствие на терористичните атаки в Лондон тази събота.

Властите предупреждават музикалните фенове да не взимат със себе си раници и обемни чанти, защото това би забавило проверките на публиката. Концертът ще бъде излъчен в повече от 50 държави и ще бъде проследен от милиони хора. 

Очаква се участието да бъде посетено от повече от 55 000 човека, които ще се съберат на крикет в Олд Трафорд. 

Идеята за организирането на това благотворително събитие идва от Ариана Гранде, която казва на своя мениджър три дни след атаката, че би искала да подкрепи семействата на пострадалите.

Тя пристигна в Манчестър в петък, два дни преди концерта да се състои, за да посети ранените деца в болницата и за да изкаже своите съболезнования към семействата на загиналите.

Главният полицай на Манчестър насърчи идеята за събитието с думите:

Това, което прави Ариана е невероятно, то показва, че ние не сме победени, а че стоим заедно по-обединени от всякога“.