Рок концерт в Ротердам беше отменен в последната минута по сигнал за заплаха на испанската полиция, съобщи Ройтерс. Близо до залата беше открит малък бус с испански номера и газови бутилки.

Снимка: EPA

Кметът на града Ахмед Абуталеб каза пред журналисти, че засега не е ясно дали заплахата и бусът са свързани.

Шофьорът, който е испански гражданин, е задържан и отведен за разпит, добави той.

Градоначалникът призова да не се правят прибързани заключения.

Снимка: EPA

В съобщение на управата на концертната зала се казва, че събитието е анулирано от полицията във връзка с терористична заплаха.

В концерта е трябвало да участва калифорнийска група, наречена „Аллах-Лас“ (Allah-Lahs). Той трябваше да започне в 20,30 ч. местно време (21:30 ч. наше време), а вратите на залата трябваше да бъдат отворени час по-рано.

Сградата бе евакуирана, а десетките зрители бяха върнати от звеното за борба с тероризма към службата за специални интервенции на полицията.

Групата бе съпроводена от полицаи, които евакуираха и събралата се в залата публика.

Испанската Гражданска гвардия е получила сигнал за възможна атака на концерт в Ротердам снощи, съобщи представител на органите за борба с тероризма в Испания, цитиран от АП. Тя е споделила информацията с холандските власти и разследва предполагаемата заплаха.

Засега Холандия остава встрани от вълната от терористични атаки, която разтърси съседни европейски държави, отбелязва АФП. Холандските власти обаче са нащрек заради няколкото сигнала за тревога през последните месеци и съобщенията, че хора, свързани с атентатите в Париж и Брюксел, са били за кратко в страната.