Белият дом е украсен и готов за празничния сезон. Десетки дръвчета, хиляди декорации и стотици свещи внасят настроението на коледния дух в стаите на Белия дом.

Камерите заснеха всички ъгли на празничната тема за 2023 г. „Магия, чудо и радост“. Описвайки темата, президентът и първата дама написаха в празничния наръчник на Белия дом, че искат да уловят сезона през очите на детето.

Те казаха, че децата преживяват празниците, като „присъстват напълно в красотата и изобилието около тях“ и държат сърцата си отворени за магията и чудото.

В различните зали са разположени 98 елхи, а декорациите включват панделки, дълги над 4 километра. И още - 350 свещи, 22 000 звънчета и 34 000 орнамента. Коридорите на Белия дом са превърнати в своеобразни сладкарници, отрупани със сладолед, бонбони и макарони.

А над коледната атмосфера цяла седмица са се трудили 300 доброволци от цялата страна.

В държавната трапезария има орехови чукари в естествен размер, гигантски барабани-играчки до камината и танцуващи балерини. Библиотеката връща традицията на приказките за лека нощ. Златните луни и блещукащите звезди изглеждат така, сякаш са точно зад прозореца. Наред с две истински дървета, хартиени украсяват и предната маса.

Китайската стая се е превърнала в пекарна. Изложени са бисквити, торти и сладкиши, както и пекарски инструменти и принадлежности.

Белият дом казва, че тази стая има за цел да напомня на гостите за семейните рецепти, които събират поколенията по време на празниците.

Традиционният джинджифилов Бял дом пресъздава класическата история с изработена от бисквити реплика на книгата, заедно с шейната на Дядо Коледа. Той и неговите северни елени също са окачени в Голямото фоайе.

В унисон с мисията на първата дама за подпомагане на семействата на военнослужещите, първата коледна елха в Белия дом е украсена с дървени орнаменти „Златна звезда“ в чест на загиналите военнослужещи.