Автомобил се е взривил на мост, който свързва САЩ и Канада, близо до Ниагарския водопад, съобщава Федерално бюро за разследване (ФБР).

Инцидентът се случи в сряда или ден преди Деня на благодарността в САЩ, когато пътищата са изключително натоварени. Загинали са двама души, които са били в автомобила.

„Ситуацията е променлива и това е всичко, което можем да кажем в момента“, се казва в изявление на ФБР.

Превозното средство е влизало в САЩ, преди взрива то е преминало през граничния пункт за проверка на документи.

В момента всички пропускателни пунктове са затворени до второ нареждане, казват служители.

Губернаторът на Ню Йорк Кати Хочул също потвърди, че е имало инцидент и каза, че е била информирана от органите на реда. Тя каза, че полиция на Ню Йорк ще работи активно със Съвместната работна група за борба с тероризма на ФБР, за да наблюдава всички пунктове за влизане в щата.

Източници на Fox News съобщават, че това е опит за терористична атака.

Мостът Рейнбоу Бридж (Rainbow Bridge), свързващ САЩ и Канада, близо до Ниагарския водопад, е затворен от двете страни заради инцидента.

Белият дом и премиерът на Канада са информирани за взрива

От Белия дом следят отблизо инцидента на моста. „Правоохранителните органи са на място и разследват“, каза служител на Белия дом.

Президентът Джо Байдън в момента е в Нантъкет, Масачузетс, където празнува Деня на благодарността със семейството си.

Канадският министър-председател Джъстин Трюдо е бил информиран за инцидента до Ниагарския водопад. Той е в контакт с американски официални лица, според изявление на кабинета на премиера на Канада.

Служители по сигурността на летище Бъфало, разположено на 32 км от моста, обявиха, че засилват проверките за сигурност след инцидента.

„Колите, идващи на летището в Бъфало, ще бъдат подложени на проверки за сигурност. Пътниците също могат да очакват допълнителни проверки“, казаха служители по сигурността на летището.