Кой ще наследи бижутата на кралица Елизабет II? Това е един от често срещаните въпроси имайки предвид, че тя притежаваше едни от най-изящните частни колекции от бижута в света. 

Монархът на Великобритания, който почина 96-годишна възраст вчера, притежаваше около 50 тиари. 

Два вида са кралските колекции от бижута - единият е на британската корона, а другият е личната колекция на кралицата. Една част от бижутата дори са изложени в Лондонската кула . 

Личната колекция на Елизабет II се състои предимно от бижута, които тя е наследила от членове на семейството ѝ или лично тя си е закупила. 

Смята се, че по-голямата част от тиарите на кралицата са от нейната лична колекция, така че на теория тя може да ги подари, на когото пожелае.

„Вероятно тя би искала да предаде предмети от личната си колекция на своите близки“, каза кралският коментатор Джош Ром пред “Ню Йорк Пост”. 

Ром подчерта, че по-голямата част от колекцията ѝ автоматично ще бъдат предадени на Чарлз и Камила, а след това и на Кейт. 

Все още не е ясно точно при кого ще отиде всяко едно бижу на Елизабет II, но се предполага, че тя вече ги е разпределила на най-близките членове на семейството си. 

Сред членовете, които биха наследили бижута от кралицата са принцесите Ан (дъщерята на Елизабет II) и Софи (съпругата на сина на кралицата Едуард), Кейт Мидълтън (съпруга на Уилям), принцеса Юджини и Беатрис (дъщеря на сина на кралицата Андрю) и Зара Тиндал (дъщеря на Ан). 

Някои от тиарите, които кралицата е носила по време на управлението си, са Имперската държавна корона, тиарата на Великата херцогиня Владимир, тиарата с бирманска рубина, тиарата на момичетата на Великобритания и Ирландия на кралица Мери, тиарата с ресни на кралица Мери, тиарата с възела на влюбените от Кеймбридж, тиара Бандо на кралица Мери, тиара Картиер Хало, тиара Дурбар от Делхи, тиара бразилски аквамарин и тиара Гревил Емералд Кокошник.