Легендарният музикант от „Куийн“ Брайън Мей е бил в болница след претърпян инфаркт. Това разкрива самият той във видео в своя профил в „Инстаграм“.

Мей разказва, че се сблъскал с множество здравословни проблеми в последно време.  Освен че е наранил крака си при инцидент в градината си по-рано този месец, той наскоро се е сблъскал със сериозни сърдечни усложнения.

72-годишният музикант описва „сагата“ на инцидентите, сполетели го през май, цитиран от Си Ен Ен.

Седмица след инцидента в градината, музикантът е трябвало да си направи ЯМР на гръбначния стълб заради силна болка, което разкрило притиснат седалищен нерв.

Но това не е краят на историята - китаристът на „Куийн“ разкри, че е претърпял и инфаркт.

„По средата на цялата сага претърпях и малък сърдечен удар", каза той и добави, че е изпитал около 40-минутна болка и стягане в гърдите.

Във видеото Мей разкрива, че лекарят му го закарал в болницата, където разбрал, че има три запушени артерии и е бил лекуван от медиците като „спешен случай“.

„Всъщност се оказа, че имам три артерии, които са запушени и има опасност да блокират снабдяването с кръв до сърцето ми", каза той.

Въпреки че му бил препоръчан троен байпас, музикантът сподели, че е избрал да му бъдат поставени три стента, за да помогнат да се поддържа артерията отворена.

Снимка: Getty Images

Мей казва, че след „невероятната операция“ той излязъл от болницата, чувствайки се забележително добре.

„Мисля, че 50 години тичане с ремъка на китарата през лявото ми рамо, може да има нещо общо с това!“, пошегува се Мей.

Премеждията си Брайън озаглави в „Инстаграм“: „Моите медицински приключения!“