От офиса на украинския президент Володимир Зеленски смятат, че войната в Украйна навлиза в решаваща фаза.

Киев настоява за още международни санкции срещу Русия, а съветникът му Михайло Подоляк обяви, че Украйна няма да приеме никаква сделка с Москва, която да включва отстъпване на територии.

Ситуацията в Донбас остава тежка и руската армия се опитва да настъпва към Славянск и Северодонецк, заяви президентът Зеленски.

„Всяка отстъпка пред Руската федерация незабавно би довела до ескалация на войната. Така че войната няма да спре. След известно време руснаците ще струпат оръжия, жива сила и ще започнат нова офанзива, още по-кървава и мащабна, като вземат предвид всички свои грешки“, заяви съветникът на Зеленски.

Първата дама на Украйна Олена Зеленска също говори публично в рядка поява от началото на войната.

„Никой не може да ми отнеме мъжа - дори войната, въпреки че почти не се виждаме“, заяви първата дама на Украйна Олена Зеленска.

В момента най-активни са действията около град Бахмут в Донецка област. Ракетен удар унищожи сградата на университета за чужди езици в града. Над 1000 апартамента и 11 учебни заведения са пострадали в друг град Лозова в Харковска област, съобщиха местните власти.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!