С необичаен проблем се сблъскаха пожарникарите от унгарското село Ашоталом. Те трябваше да събират от полето близо 100 прасета, които изпаднаха от каросерията на камион.

Куриозният инцидент се случил след като на завой шофьорът изгубил управление на машината, камионът поднесъл и се преобърнал в канавката. Водачът е невредим, но превозваните в каросерията прасета се разпилели покрай шосето.

20 от животните загинали, а останалите с големи усилия на пожарникарите бяха натоварени на друг камион.

Любопитното е, че село Ашоталом често влиза в новинарските хроники не само на унгарските, но и на световните медии. Преди три седмици на същия опасен завой се преобърна голям камион с бира, като движението по пътя беше спряно за часове заради счупените бутилки. Свидетелства за тази катастрофа още могат да се видят край банкета.

През есента на миналата година пък селото се прочу с действията си срещу бежанците. Там беше сформиран отряд от доброволци за охрана на границата от нелегалните мигранти.

По инициатива на кмета Ласло Торочкай, който е и заместник-председател на националистическата крайнодясна партия „Йоббик”, беше изградена телена ограда по цялата граница на Унгария със Сърбия.