11 дни преди решаващите избори в Съединените щати предизборната кампания се ожесточава. И двамата кандидати обикалят неуморно т.нар. „ключови колебаещи се щати“, които се очаква да решат изхода от надпреварата.

Легендарният рок музикант Брус Спрингстийн подгря 20-те хиляди души на митинга на Камала Харис в ключовия щат Джорджия.

Тежката артилерия на демократите включваше още Барак Обама, режисьора Спайк Лий и актьора Самюел Джаксън.

Самата Харис обеща намаляване на разходите за жилища, лекарства и храни и помощ за малките предприятия. И не пропусна и ключовата тема за репродуктивните права:

 

„В момента в Америка една на всеки три жени живее в щат, където заради Тръмп е наложена забрана на абортите. На много места – без изключения дори за изнасилване или кръвосмешателство. Това е неморално“, каза Камала Харис, кндидат за президент на Демократическата партия.

На 3000 километра – в друг ключов щат – Аризона – Тръмп заяви, че ще блокира данъците върху извънредния труд и социалните осигуровки. Той отправи поредната порция нападки към опонента си и към Джо Байдън. И се отдаде на любимата си тема – нелегалната миграция:

„Веднага щом положа клетва, ще започна най-мащабната програма за депортиране в американската история. Ще вкараме тези бесни престъпници в затвора или ще ги изхвърлим от нашата страна“, заяви Доналд Тръмп, кандидат за президент на Републиканската партия.

Според последните социологически проучвания разликата между двамата кандидати е около половин процент.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK