Въпреки предупрежденията снощи, че Киев ще бъде атакуван от руски ракети, украинската армия продължава да държи контрола над столицата.

Близо до града обаче се чуха експлозии, а петролна база южно от Киев беше ударена и запалена. Пожарът предизвика опасения от токсични изпарения и жителите бяха предупредени да затворят прозорците си и да останат на закрито.

Южният град Нова Каховка е превзет от руски войски, каза тази сутрин неговият кмет. Това е малък град, но стратегически разположен на река Днепър. Неговият кмет Владимир Коваленко съобщи, че руските войски са завзели изпълнителния комитет на града и са премахнали всички украински знамена от сградите. Анализатори отбелязват, че настъплението на Русия от юг е било едно от най-успешните досега.

Междувременно руски автомобили са влезли във втория по големина град в Украйна Харков, твърдят украинските власти. Силна експлозия се чу и по-рано в града, където се твърди, че е ударен газопровод.

Жилищни квартали в Харков също са били атакувани, според службите за спешна помощ. Съобщава се, че жена е била убита, а десетки са били евакуирани от девететажна сграда.

Цивилните са призовани да не излизат навън.