30-годишният Такахиро Шираиши с псевдоним „Туитър убиецът“ беше осъден на смърт, съобщават световните медии. Мъжът беше арестуван през 2017 г., след като беше свързан с убийството на девет души, които примамил през социалната мрежа.

Шираиши е признал вината си за убийствата.

„Туитър убиецът“ успява да примами, убие и разчлени девет души, повечето от които – млади жени. Шираиши издирвал жертвите си в „Туитър“, като специално търсел хора, склонни към самоубийство.

Така той успял да примами осем жени и един мъж на възраст от 15 до 26 години в апартамента си през 2017 г., където ги убивал.

Първото тяло на „Туитър“ убиеца е открито около Хелоуин на същата година, когато японската полиция открива разчленен труп на жена близо до Токио. След като тя изчезва, семейството й разбива „Туитър“ профила й и открива кореспонденция с Шираиши, като по този начин полицията стига до него.

Японските медии използват определението „къщата на ужасите“ за дома на серийния убиец, след като на място били открити деветте глави на жертвите, заедно с крайниците им.

По време на делото адвокатите на убиеца развили тезата, че трябва да получи по-ниска присъда, тъй като е виновен за „убийство по съгласие“, а не за умишлено. Според тях жертвите му били дали разрешение да бъдат убити. По-късно в делото самият Шираиши опровергал адвокатите си, като казал, че не е искал разрешение.

Убийствата са изключително драматични за японското общество и отново отворят дебата за самоубийството и как да се подпомогнат хората, които го обмислят.

Действията на убиеца също така водят до промяна на правилата в „Туитър“ и вече всякаква реклама или подтикване към самоубийство или самонараняване подлежат на санкции.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!