Япония днес забрани влизането на чужденци на своя територия до края на януари, след откриването на случаи на мутиралия щам на коронавирус, установен за първи път във Великобритания, предаде ДПА.

До момента Япония е потвърдила общо 8 случая на новия вариант на коронавирус. Четирима души са настанени в болница, а други четирима, които нямат симптоми, са поставени под карантина, съобщи японското министерство на здравеопазването.

Снимка: Reuters

Пълната забрана бе наложена, след като в четвъртък Япония вече забрани влизането на новопристигащи чужденци, които не живеят постоянно в страната и са посетили наскоро Великобритания или Република Южна Африка.

Снимка: Reuters

Япония преживява ново покачване на случаите на коронавирус с рекорден брой от 3881 новозаразени в събота.

Досега страната успяваше да избегне мащабите на епидемията в Европа и САЩ, като има над 220 хиляди регистрирани заразени и около 3250 починали, отбелязва ДПА.

Снимка: EPA

Днес беше съобщено за първа жертва на COVID-19 в японския парламент. Това е 53-годишният Юичиро Хата, бивш министър на транспорта от вече разпуснатата Демократическа партия. Той е син на бившия премиер Цутому Хата, заемал поста от април до юни 1994 г.