Изстрели и димни гранати на турско-гръцката граница. Обстановката остава изключително напрегната заради миграционния натиск. Военен хеликоптер на гръцките сили облетя границата, за да види каква е ситуацията от въздух.

За пореден ден на блокирания граничен пункт Кастаниес отекват изстрели. Шокови бомби и сълзотворен газ спират мигрантите. Днес се стигна за пореден път до сблъсъци между мигрантите и гръцката армия.

На браздата пристигна гръцки евродепутат, който се закани да постави въпроса в Брюксел.

"Аз ще поставя въпроса в Европарламента, Гърция трябва да си остане на гърците, а не на бежанците и ще очаквам отговора на Турция", заяви Йоанис Лагос.

Според гръцкото правителство Турция подпомага мигрантите в опитите им за нелегално преминаване на границата. В клип разпространен до медиите, от Атина твърдят, че турските гранични отстрелват с газ гръцката армия.

На Кастаниес непрекъснато пристигат коли, с които гърците носят храна на мигрантите в ничията земя.

Атанас Атанасов идва за втори път. Българинът, който от 25 години живее в Гърция, също помага. Хората от пограничните села очакват от политиците да сложат край на бежанската криза.

Към Пазаркуле продължават да се стичат мигранти, а в района на турския граничен пункт вече има изграден палатков лагер.

Информации за новостроящи се бежански центрове в Северна Гърция накараха хората от села в близост до българската граница да заявят стачна готовност.

Само на 40 км от българо-гръцката граница, в село Родополис, местните излязоха на протест заради информация за строящ се бежански лагер.

Гръцките граждани са направили заграждения пред сградата на бивше военно поделение, за което са научили от местни медии, че ще става център за мигранти.

Те са категорични, че ще дежурят денонощно, за да недопуснат преструктурирането на сградата в бежански лагер. Запалени са огньове и е изградена стена от варели.