Израел скърби за 12-годишната Ноя от Израел, убита от „Хамас“. Тялото ѝ е открито днес до това на баба ѝ – 80-годишната Кармела, съобщават израелските власти.

Повече от седмица се предполгаше, че момичето е отвлечено от терористичната организация след нападението над Израел на 7 октомври.

Детето, което е било с аутизъм, е описано като много мило, забавно и истински фен на Хари Потър. В социалните мрежи беше публикуван призив за помощ Ноя да бъде върната вкъщи.

Снимка: /Twitter

След този призив писателката Джоан Роулинг пусна информацията със снимка на момичето в костюм на Хари Потър и написа, че отвличането на деца е подло и напълно неоправдано и се надява Ноя и всички заложници да бъдат върнати скоро при техните семейства.

След официалните публикации от днес, че Ноя е убита под тях се появи коментар: „Можете да докладвате Дж. К. Роулинг, че за разлика от книгите за Хари Потър, в нашата реалност няма магия. Ноя и баба Кармела няма да се върнат”.

При атаката на „Хамас“ срещу Израел на 7 октомври бяха убити над 1300 души, а близо 200 бяха отвлечени от терористичната организация.

Всичко за конфликта в Близкия изток следете в нашия онлайн репортаж: