В американския Конгрес се провежда Националната молитвена закуска. В нея участват американските конгресмени с по един придружител, които ще бъдат приветствани от президента Джо Байдън.

Иван Гешев обаче няма да присъства на закуската, потвърди за bTV бившият сенатор Марк Прайър, който отговаря за организацията на събитието. Той пише, че Иван Гешев "не е поканен".

Участие в традиционната годишна Национална молитвена закуска вземат представители на американския политически и икономически елит, конгресмени, членове на правителството, както и гости от повече от 140 държави.

Форумът предоставя възможност за изграждането на лични отношения и задълбочаване на контактите между изявени общественици и лидери от целия свят, споделящи общи ценности за толерантност, защита на човешките свободи и демокрацията, съобщиха по-рано от българската прокуратура. 

При посещението си във Вашингтон Иван Гешев участва в дискусии по международни теми и се срещна с представители на четири от водещите организации на евреите в Съединените щати.