Няколко ракети бяха изстреляни днес по военна база в Северен Ирак, в която са разположени американски и иракски войници, предаде Ройтерс.

Става дума за базата К1, намираща се близо до богатия на петрол град Киркук, съобщи иракската армия, без да посочи подробности.

За момента не е ясно дали има жертви. Силите за сигурност съобщиха, че са намерили ракетна установка за ракети "Катюша" в изоставено превозно средство близо до базата. Все още никой не е поел отговорност за атаката.

Бойци от терористичната организация "Ислямска държава" действат в района и използват тактиките на партизанската война срещу силите на правителството в Багдад.

Снимка: EPA

Високопоставен американски служител в сферата на отбраната заяви този месец, че в Ирак зачестяват атаките на подкрепяни от Иран групировки срещу бази, в които са разположени американски сили.

Служителят заяви това два дни, след като четири ракети "Катюша" бяха изстреляни срещу база близо до международното летище на Багдад.

Военната база К1, станала обект на днешното нападение, се намира на 15 км северозападно от Киркук, Северен Ирак, отбелязва Ройтерс.

Снимка: EPA