Пътник е отворил вратата на самолет на по време на полет в Южна Корея, информира Асошиейтед прес. Самолетът се е приземил благополучно на южнокорейско летище.

Пасажери се опитали да попречат на нарушителя, но в крайна сметка той отворил вратата частично, съобщиха от министерството на транспорта. Това се случило, когато машината била на височина около 250 м и правела подход за приземяване.

Полицията съобщи, че задържаният 33-годишен мъж не е бил пиян по време на задържането, но какви са били мотивите за постъпката му остава неясно.

Снимка: Reuters

„Трудно е да се проведе нормален разговор с него. Ще разследваме мотива за престъплението и ще го накажем“, каза служител.

Полицията съобщи, че нарушителят е пътувал сам.

Самолетът със 194 души на борда извършвал едночасов полет от южния остров Чеджу в Корейския проток към южнокорейския град Тегу. Не беше съобщено колко време е била отворена вратата по време на полета.

Снимка: Reuters

Сред пътниците имало тийнейджъри спортисти, които пътували за участие в състезания по лека атлетика в Улсан.

При инцидента няма пострадали. 12 от паникьосалите пътници са получили дихателни проблеми и били прегледани в болница след приземяването на самолета.