Няма данни за пострадали български граждани при терористичните атаки в църкви и хотели в Шри Ланка, съобщават от МВнР. При експлозиите, които до момента са осем, загинаха най-малко 207 души, ранени са стотици.

В един от пострадалите хотели – „Шангри Ла”, има шестима български граждани, които са в безопасност. Те имат връзка с посолството в Делхи с оглед оказване на съдействие при необходимост.

Снимка: EPA

Посолството на България в Делхи е в постоянен контакт по линия на местното консулско сътрудничество с посолството на страните от ЕС в Делхи, където се подава актуална информация от Коломбо.

От външното ни министерство препоръчват на българските граждани в Шри Ланка да избягват места, в които се провеждат религиозни прояви или в близост до религиозни храмове, а също и да проявяват предпазливост, ако са в близост до големи събирания на хора, протести или демонстрации.

Снимка: EPA

При нужда българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Делхи на тел.: + 91 11 26115549; +91 11 26115550 или при извънредна ситуация и в извън работно време на тел.: + 91 9910999498.