Не стихват вълненията и уличните протести в Съединените щати. Хиляди хора участваха в демонстрации в Ню Йорк, Лос Анджелис и Маями срещу полицейското насилие след убийството на 18-годишен чернокож младеж в предградие на Сейнт Луис.

Полицаят, който е участвал в стрелбата срещу Майкъл Браун се казва Дарън Уилсън. Той е полицай от шест години и не са му налагани никакви дисциплинарни наказания. След инцидента, той е лекуван от травми, получени в събота.

Самоличността на Уилсън се пазеше в тайна от съображения за сигурност. Той ще остане в принудителен отпуск докато тече разследването. Междувременно вълненията в цяла Америка не спират.

Хиляди хора протестираха с вдигнати ръце - позата, в която е убит Майкъл Браун. Протести имаше в много големи градове. На места се стигна и до арести. На централния площад „Таймс Скуеър” в Ню Йорк няколкостотин души, предимно млади и чернокожи, скандираха лозунги в знак на солидарност с хората във Фъргюсън и призиви за справедливи решения във връзка със смъртта на 18-годишния Майкъл Браун. Припомнен бе и случаят на чернокож баща на семейство, починал миналия месец в Ню Йорк в резултат на сърдечна криза, след като е бил повален на земята от полицаи.

Във Фъргюсън - мястото на трагедията, за реда се грижеха служители от магистрална полиция. Те замениха тежко въоръжените спецчасти, които нажегиха атмосферата от последните дни.