Хеликоптерът на крал Чарлз III е видян да каца в Бъкингамския дворец. Приема се, че той се готви да пътува до Сандрингам - една от резиденциите на кралското семейство в Норфолк, пише Би Би Си.

Снимка: Ройтерс

Съобщава се, че принц Хари вече е пристигнал в Лондон, за да види баща си. Изглежда, че той е пристигнал в Кларънс Хаус - лондонският дом на крал Чарлз и кралица Камила.

Два черни джипа бяха заснети да пристигат в кралската резиденция, съобщава информационната агенция PA.

Други медии публикуват снимка, на която изглежда херцогът на Съсекс пристига в един от автомобилите.

След съобщението, което беше шокиращо за Обединеното кралство, от цял свят заваляха пожелания за неговото възстановяване. Министър-председателят Риши Сунак се опита да успокои хората за здравословното състояние на краля, като каза пред Би Би Си, че ракът на 75-годишния монарх "е бил открит рано".

"Формата на рака", от която страда Чарлз III, не беше уточнена. Известно е само, че заболяването е открито по време на операцията за доброкачествено уголемяване на простатата в края на януари, на която монархът се подложи, както и че не става въпрос за рак на простатата.

В отсъствието на крал Чарлз задачата да представляват монархията се пада основно на 76-годишната му съпруга кралица Камила и на 41-годишния престолонаследник принц Уилям. Малко преди съобщението за раковото заболяване на краля престолонаследникът оповести, че възобновява обществените си дейности, които преустанови за няколко седмици, за да остане близо до принцесата на Уелс Катрин и трите им деца.

Пристигането на принц Хари в Лондон поражда нова надежда за помирение между херцога на Съсекс, който се оттегли от кралските си задължения през 2020 г., и останалата част от семейството, и най-вече с брат му. Според британските медии принц Хари е трябвало да дойде сам в Лондон, без съпругата си Меган и двете им деца Арчи и Лилибет, както беше за коронацията на баща му през май миналата година.