Обвинителите на холивудския продуцент Харви Уайнстийн привeтстваха знаковото съдебно решение в Съединените щати. Той беше признат за виновен по две от 5-те обвинения за сексуални посегателства. Това означава, че може да лежи в затвора до 25 години.

67-годишният филмов магнат обаче беше оправдан по най-сериозното обвинение – за "хищническо поведение в сексуален план", което можеше да му донесе доживотна присъда.

След присъдата продуцентът е бил откаран в болница. Според медийни публикации той се е оплаквал от болки в гърдите.

Междувременно Ройтерс съобщи, че Харви Уайнстийн отива в известния нюйоркски затвор "Райкърс Айлънд". Той ще разбере каква е присъдата му в решение на съда, което се очаква на 11 март.

„Райкърс Айлънд“ е голям комплекс, включващ и затвор, който се намира на остров между кварталите на Ню Йорк Куинс и Бронкс. Освен това на острова се намира една от най-големите психиатрии за принудително настаняване на психично болни.

„Райкърс Айлънд“ е печално известен с насилие между затворниците и лошо отношение към тях от надзирателите. Освен това често е обект на критики, защото настаняването на затворници там струва скъпо на данъкоплатците, докато в комплексите за лишаване от свобода живеят близо 10 000 престъпници.

Сред известните личности, прекарали част от живота си в килиите на „Райкърс Айлънд“, са музикантите Тупак Шакур и Сид Вишъс, Лил Уейн и Ди Ем Екс, серийният убиец Дейвид Берковиц, наречен от медиите Синът на Сам, убиецът на Джон Ленън от Бийтълс Дейвид Чапман, както и бившия шеф на МВФ Доминик Строс-Кан.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!