По време на делото срещу холивудския продуцент Харви Уайнстийн една от неговите обвинителки – актрисата Джесика Ман, направи шокиращо изявление от свидетелската скамейка. По думите на актрисата продуцентът бил с много белези и деформации, включително и по интимните части.

Новината беше бързо публикувана във водещи западни медии, като думите на Ман бяха предадени дума по дума.

Съдебна рисунка по време на свидетелските показания на Джесика Ман
Снимка: Reuters

В свидетелските си показания Ман подробно разказва за запознанството си с Уайнстийн и манипулативните му методи да я накара да преспи с него.

В един момент актрисата стига до хотелската му стая, където Уайнстийн я насилил.

„Колкото повече се съпротивлявах, толкова повече това го ядосваше. Наложи се да симулирам оргазъм, за да спре“, разказва Ман видимо разстроена.

Съдебна рисунка по време на свидетелските показания на Джесика Ман
Снимка: Reuters

След първоначалното изнасилване, Ман решила да започне връзка с продуцента, главно защото „до момента имала ограничени сексуални контакти“ и това я накарало да мисли, че може да излезе нещо от такава връзка.

„Първият път когато видях Уайнстийн напълно гол си помислих, че е деформиран. Той има изключително много белези по тялото, прилича на жертва на пожар, и няма тестиси“, свидетелства Ман.

При изговарянето на тези думи Уайнстийн, който седи на мястото на подсъдимия, заровил глава в ръцете си и спрял да я гледа.

При друг случай, в който Уайнстийн отново накарал младата жена да правят секс, след половия акт Ман влязла в тоалетната и открила в кошчето използвана спринцовка. Жената проверила онлайн съдържанието (което на американските медикаменти са инжектиране е изписано на самата спринцовка – б.р.) и установила, че това е лекарство за подпомагане на ерекция.

Холивудският продуцент Харви Уайнстийн се изправи пред съда с общо пет обвинения, сред които за изнасилване и сексуален тормоз.