На международното летище в Букурещ настъпи хаос заради анулирани и забавени полети през изминалата нощ и сутринта на 8 юли, съобщава телевизия Диджи 24, цитирана от БТА.

Пътници, които е трябвало да летят със самолети на националната авиокомпания, са принудени да чакат на летището с часове през нощта. Снимки показват деца, които спят на пода.

Авиокомпанията ТАРОМ анулира полетите за 8 юли към и от Кайро, Аман и Бейрут, заради „временна липса на членове на екипажите“.

От ТАРОМ посочват, че всеки от въпросните полети е бил отменен, тъй като член на екипажа е обявил, че не е в състояние да лети. А пренасрочването на полетите в кратък срок е било невъзможно и така се е стигнало до анулирането им.

Трите полета е следвало да се осъществят малко след полунощ. Пътниците са били информирани за създалата се ситуация и от тях е било поискано да чакат, за да бъде намерено решение на проблема.

Диджи 24 съобщава, че и сутринта на 8 юли има закъснения на полети.

От компания ТАРОМ изразиха съжаление за причиненото неудобство и се ангажираха да намерят подходящи алтернативи за хората с анулирани полети.