Хакери, представящи се за част от обединението „Анонимните”, са публикували 2 725 страници електронна кореспонденция на ислямистката партия „Еннахда”, която спечели първите свободни избори в Тунис. В съобщение публикувано на страница във „Фейсбук”, подписана Anonymous TN, се казва, че нападението срещу имейл-сървърите на партията е било извършено, заради бездействието на властите по осигуряване на безопасността на демонстрация на дипломирани безработни, смазана от военни-салафисти преди дни в столицата Тунис.

Според изявлението в публикуваната информация се съдържат лични имейл-адреси, телефонни номера и банкови транзакции на членове на партията и правителството на „Еннахда”.

Автентичността на публикуваната информация не е била потвърдена, както и не се знае в какъв момента са били откраднати данните. Според източник от тунизийското правителство имейлите съдържат остаряла информация.

В изявлението на хакерите се казва, че „част от най-секретните тайни” на правителството „са били запазени”, като се отправя заплаха те да бъдат публикувани, ако властите „не предприемат мерки, за да останат на нивото на компетенциите си”.