Ново развитие по стар скандал с кралското семейство на Великобритания. През 2021 година в скандалното интервю, което Меган Майкъл  даде пред Опра Уинфри, тя сподели, че е получавала много расистки подмятания по време на живота си в Англия. Но това, което разбуни духовете по целия свят  е "притеснението" на някои членове на кралското семейство, свързано с бременността на Меган и "с какъв цвят на кожата ще се роди синът ѝ Арчи".

Членовете на семейството, замесени в расисткия скандал станаха ясни, след публикуването на нова книга на британски журналист.

Авторът на книгата Омид Скоби, за който е известно, че има близки връзки с Мегън Майкъл и тя е негов източник на информация, твърди, че тя е написала писмо до крал Чарлз, в което посочва кои точно са членовете на кралското семейство, които са водили разговор за цвета на кожата на Арчи.

Във финалния вариант на книгата със заглавие: "Краят на играта", Скоби не посочва имена, но става ясно, че това са били двама души. Спорните твърдения в книгата вече втори ден са обект на коментари по първите страници на британските вестници. Оказва се, че имената на двамата членове на семейството са разкрити в датското копие на книгата, която веднага беше изтеглена от местния книжен пазар. Два дни медиите на Острова не публикуваха  мената, докато това не направи журналистът Пиърс Моргън, който загуби предишната си работа през 2021 година, след като в ефир обвини Меган Маркъл в лъжа. Според Морган, който разполага с копие от датското издание, крал Чарлз и принцесата на Уелс, Катрин, са кралските особи, които Меган обвинява в расизъм.

Авторът Скоби, първоначално отрече да е посочвал имената, после се оправда с грешен превод, а накрая издателството просто каза, че е грешка, но у анализатори остава впечатлението, че това е целенасочено търсен скандал, който да върне позатихналия интерес към живота и проектите на принц Хари и Меган Майкъл извън кралското семейство. Бъкингамският дворец реагира неофициално, казвайки, че ,,проучва всички възможности", но семейството ще продължи да изпълнява обичайните си задължения.