Гръцките неонацисти заплашиха мюсюлманската общност в страната, че ще бъдат "изклани като кокошки, ако не се изселят от Гърция".

Според изданието "Greek Repоrter" в заплашително писмо, изпратено до Ислямската общност в Гърция, неонацистите искат от мюсюлманите да напуснат страната до един месец.

"Мюсюлмански убийци, ако не затворите бордеите си в Гърция до 30 юни, ще ви пратим в ада. Онези, които не спазят ултиматума, ще бъдат изклани като кокошки по улиците", пише в писмото, написано на гръцки, английски и арабски език.

Ако мюсюлманите не напуснат Гърция през следващите дни, ще се лее кръв на всички страни, заплашват неонацистите. Върху писмото се намира знакът на неонацистката организация "Златна зора", която стана много популярна в Гърция във времето на дълбока икономическа криза.

"Greek Repоrter" пише, че официални представители на Ислямската общност в Гърция са съобщили, че са получили заплашителното писмо, изпратено до всички мюсюлмани в страната. Ислямската общност ще иска от гръцките власти да осигурят еднакви права и свободи на всички граждани, както и мюсюлманите да не стават жертви на екстремистки политически партии.