От днес гръцките банки имат лимит за теглене на пари – 3000 евро. След като вчера нямаше споразумение по време на Срещата на върха, гърците продължиха да теглят парите си от банковите сметки.

Вчера по време на срещата в Брюксел на площада пред парламента в Атина имаше демонстрация на хора, които искаха Гърция да остане в еврозоната.

В началото на проевропейската демонстрация група анархисти опитаха да провокират напрежение. Те бяха изблъскани от полицията. След това хиляди гърци изпълниха пространството пред парламента и поискаха страната им да остане в еврозоната.

Според демонстрантите правителството на Ципрас няма право да отдалечава Гърция от Европа, защото повечето хора в страната искат тя да остане в еврозоната. 

И една любопитна икономическа равносметка от Гърция от последните дни. Как краткото работно време може да е полезно за икономиката? Гръцките банки традиционно работят до 14.30 часа и това е единствената причина, поради която от тях през последната седмица са изтеглени само 8 млрд. евро.