Гръцките авиодиспечери отмениха планираните за следващата седмица стачки, които трябваше да започнат от полунощ, предаде АП.

В изявление профсъюзът на авиодиспечерите посочва, че транспортният министър Христос Спирдзис е обещал да се направят промени в законопроекта за реорганизиране на гръцката служба за гражданската авиация.

„След конструктивен и честен диалог с министъра, който внесе яснота и формулира ангажиментите, асоциацията реши да отмени поредицата от 24-часови стачки“, посочи синдикатът.

В очакване на стачките гръцките авиокомпании „Иджиън“ (Aegean) и „Олимпик“ (Olympic) анулираха международните си полети, а ирландската „Райънеър“ (Ryanair) обяви, че е отменила 110 полета за целия уикенд, припомня АФП.

Вчера българското Министерство на външните работи (МВнР) предупреди пътуващите към Гърция, че заради стачките се отменят всички полети от и до летища в Гърция в неделя (9 октомври), понеделник (10 октомври), сряда (12 октомври) и четвъртък (13 октомври) и препоръча на пътуващите да се информират предварително от авиокомпаниите за актуалните разписания на полетите.

Използвани са материали на БТА