Гневът и протестите в Пакистан продължават. Хората не могат да преодолеят ужаса от кървавата атака на училището в Пешавар. Там талибаните избиха 148 души.

Два дни след трагедията Пакистан продължава да е в плен на емоциите. И в траур.

Оцелели ученици разказаха потресаващи детайли от атаката на талибаните. „По време на четвъртия час чухме стрелба. Учителят ни каза, че е просто учение. Събрахме си нещата и тръгнахме да излизаме, после разбрахме каква е работата, зарязахме всичко и решихме да се спасяваме. Известно време се крихме под чиновете, а после избягахме навън”, обясни четвъртокласникът Даниял Хан.

В същото време мъжете вилнеят из училището. „Бяха шестима души. Лично аз не видях да убиват някого пред очите ми. Знам че са застрелвали момчета от девети и десети клас”, разказа второкласникът Джибран Хан.

Нападението в Пешавар е най-кървавото, извършвано някога от талибаните. Загинаха 148 души - 132 деца и 16 учители и служители. Независимо от терора децата се заканиха, че терористите няма да ги изплашат и ще продължат да ходят на училище.

Атаката дойде по-малко от седмица след като Малала Юсуфзай получи Нобеловата награда за мир. Пакистанското момиче оцеля след опит за убийство от страна на талибаните, които й забраняваха да ходи на училище.