Германец разби по време на „тест-драйв” рядък ретро-автомобил „Mercedes W198”, модел 1960-та година, оценен на 650 000 евро, съобщава ИТАР-ТАСС.

Полицията в провинция Баден-Вюртемберг уточнява, че става въпрос за млад човек, превишил позволената скорост и загубил контрол над автомобила, в резултат на което превозното средство излязло от пътя и се преобърнало няколко пъти. Самият шофьор е получил само леки наранявания, уточнява агенцията.

Експерти коментират, че повишеният интерес на германците към ретро-автомобилите от последните години се обяснява с нестабилната икономическа ситуация, на фона която покупката на подобно превозно средство е практически една много добра инвестиция.

Най-популярният модел ретро-автомобил в Германия остава легендарният модел на „Фолксваген” – Beetle, известен в България като „костенурка”, произвеждан от германската компания в периода – 1938 – 2003 г.

На второ място се нарежда минибусът на същия производител – „Volkswagen Transporter”, превърнал се в икона на хипи-движението през 1960-те и 1970-те години.