Гей двойка беше брутално пребита в Лондон, заради отказ от целувка, съобщи "Хъфингтън пост". Двете момичета са били атакувани от група мъже в нощен автобус.

Меланиа Геймонат, стюардеса от Уругвай, била на среща с друга жена, за която се знае единствено, че се казва Крис. Докато пътували с нощния автобус през Лондон, няколко мъже започнали да ги тормозят и обиждат. След скандал те били пребити и ограбени от агресорите.

Във “Фейсбук” профила си Меланиа пише: “Започнаха да се държат като хулигани, искаха да се целунем, за да се насладят на гледката”. Партньорката й първа била ударена, а в опита си да помогне, Меланиа също попада сред ударите. 

Кметът на Лондон Садик Хан осъди случилото се като “отвратителна и женомразка” атака. “Престъпления на омразата срещу т.н LGBT+ общество няма да бъдат толерирани в Лондон”, написа той в “Туитър”.

“Това, което ме разочарова най-много е това, че насилието се е превърнало в нещо нормално. Понякога е нужно да видиш кървяща жена, за да бъдеш съпричастен”, добавя уругвайката в своята публикация.

Извършителите на грозното нападение все още се издирват.