122 полета до дестинации в Гърция са планирани за първите 15 дни след отварянето на южната ни съседка за чуждестранни туристи, съобщава „Катимерини“, цитирани от БТА. Повечето полети ще бъдат от Германия. 

Летният сезон в Гърция започва от 14 май. Местните медии пишат, че несигурността за бранша остава въпреки задоволителния брой предварителни резервации.

Гръцкото правителство засега слага „спирачка” на възможността за привилегии за гражданите си, които са се ваксинирали срещу коронавирус. В страната тече дискусия за възможността за ваксиниране на учениците, след като гръцкият министър на здравеопазването Василис Кикилиас обяви, че следващата учебна година ще започне с ваксинация на учениците. 

Засега учените са предпазливи по темата за ваксинирането на лица под 18 г., но въпросът е вече отворен сред международната научна общност.

Икономическото издание „Нафтемборики“ пише, че гръцката икономика е отчела обнадеждаващи резултати в края на първото тримесечие на годината, с което е засилила очакванията, че възстановяването ѝ вече е започнало.