Гръцкото правителство прекрати програмата за имунизация срещу коронавирус на длъжностни лица поради негативна реакция в медиите. Те обвиниха някои министри, че бързат да се ваксинират, преди лекарите да са имали шанс да бъдат имунизирани, съобщи зам.-говорителят на гръцкото правителство Аристотелия Пелони в ефира на радио „Параполитика“.

В периода от 27 до 30 декември бяха ваксинирани президента на Гърция Катерина Сакеларопулу, премиерът Кириакос Мицотакис, редица министри и представители на политически партии, които по този начин дадоха пример на обществото. Ваксинацията на първите лица беше показана на живо по телевизията.

Някои от министрите изразиха радостта си в социалните мрежи, че са били така бързо ваксинирани, заради което бяха разкритикувани от опозиционни медии.

По думите на Пелони „символичната ваксинация на правителството и държавните служители е завършила с ваксинациите, направени на 66 от списък със 128 длъжностни лица и засега списъкът се закрива“.

Пелони добави, че останалите „държавни служители, както всички гърци, ще бъдат ваксинирани, когато дойде редът им в графика на националната комисия по ваксинацията“.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!