Полицай беше убит, а други двама тежко ранени при стрелба на централния булевард "Шанз-Елизе" в Париж, съобщиха френски медии. Нападателят е убит.

Стрелецът е имал досие "S", което във Франция е сигурен знак за радикализация, научи от свои източници кореспондентът на bTV Десислава Минчева.

Полицията уточни, че в атаката са замесени най-малко двама души. Има издадена заповед за арест на втория заподозрян, който пристигнал с влак от Белгия.

"Малко преди 21 ч. (19 ч. по Гринуич) една кола се изравнила с полицейски автомобил, от нея излязъл мъж и открил огън, доколкото знаем – с автоматично оръжие, по автомобила на полицията. Той убил един от полицаите и тръгнал да бяга, като междувременно взел на прицел други полицаи", съобщи говорителят на вътрешното министерство Пиер-Анри Бранде.

По-късно се появиха информации, че и вторият полицай е починал от раните си.

"Ислямска държава" пое отговорност за стрелбата в Париж, съобщи нейната информационна агенция Амак.

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че е убеден, че атаката трябва да се разследва като терористичен акт и свика спешна среща на съвета по отбрана и национална сигурност в 8 ч. сутринта.

Антитерористичното подразделение на парижката прокуратура започна разследване на стрелбата.

Според полицейски източници много е вероятно да става въпрос за терористичен акт.

Стрелбата много прилича на "терористична атака", заяви американският президент Доналд Тръмп, цитиран от "Фигаро". Той изказа съболезнования на френския народ.

На "Шанз–Елизе" има много полиция, както и специални части. Районът е блокиран. Над мястото кръжи хеликоптер.

В района се провежда полицейска операция. Органите на реда призовават гражданите да избягват тази част на града.