Ураганът „Флорънс” ще връхлети Северна и Южна Каролина, и Вирджиния с бурни ветрове и високи, дори животозастрашаващи вълни, предупреди Националният център за ураганите в Маями.

Има опасност от катастрофални наводнения не само по крайбрежието, но и навътре в сушата. Местните жителите укрепват домовете си и се запасяват с храна, вода и медикаменти. В много бензиностанции вече има недостиг на гориво. Над 1 млн. души получиха заповед за евакуация.

Снимка: btvnovinite.bg

„Много сме несигурни, но се подготвяме. Опитваме се да помогнем и на местните собственици. Всички се грижим един за друг”, посочи Брандър Фишър, жител на Северна Каролина.

Снимка: btvnovinite.bg

Други заявиха, че няма да се поддадат на стихията и ще останат на място. Сред тях има и българи. „Всичко, което имам, е тук. Трябва да остана тук. Тук са бизнесът и домът ми”, каза Арт Фишър.

Президентът Доналд Тръмп обяви, че правителството е напълно подготвено – реакцията му при урагана „Мария” била „успех". Изявлението му обаче беше порицано от американски и пуерторикански политици, които го упрекнаха в мудност на фона на опустошенията, които „Мария” нанесе в Пуерто Рико.