Масови евакуации в Съединените щати, заради приближаването на урагана "Флорънс". Очаква се това да бъде най-мощната стихия, връхлитала страната през последните десетилетия.

Снимка: Reuters

На близо два милиона души в щатите Вирджиния, Северна и Южна Каролина беше наредено да се евакуират. По застрашеното от урагана източно крайбрежие живеят и хиляди наши сънародници.

Снимка: Reuters

Бурята е съпроводена от ветрове със скорост, достигаща 215 километра в час. Очаква се тя да достигне Съединените щати в петък. Властите предупреждават за опасност от катастрофални наводнения.

Снимка: Reuters

Два други урагана следват „Флорънс” в Атлантическия океан. Ураганът „Хелън” е с ветрове 165 км/ч и се очаква да се засили утре вечер. Той напредва североизточно, но се очаква скоростта му да намалее прогресивно. Ураганът „Айзък” бе определен от Центъра за ураганите в Маями като малък ураган с ветрове с максимална скорост 120 км/ч. Той се насочва към Малките Антилски острови - регион, който все още се възстановява от преминаването на урагана Мария миналата година.