ФБР започна разследване на самоубийството на американския финансов магнат Джефри Епстийн, обвинен в сексуален трафик и експлоатация на непълнолетни. Той беше открит мъртъв в килията си във федерален затвор в Манхатън.

На 6 юли Епстийн беше арестуван след нов преглед на някога пазеното в тайна споразумение, което финансистът сключи с прокуратурата. 

През 2008 г. той се е признал за виновен пред съда във Флорида по обвинения, че е подтиквал и доставял с цел проституция лица на възраст под 18 години.

Споразумението тогава е сложило край на разследване, което можеше да доведе до доживотен затвор за Епстайн.

Вместо това той беше осъден на 13 месеца затвор и трябваше да плати обезщетения на десетки от някогашните си жертви. 

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио призова за сериозно разследване. Нарече самоубийството „твърде удобно” и заяви, че всички се интересуват какво е знаел Епщайн и колко други милионери и милиардери са били част от незаконните дейности, с които се е занимавал.

Според прокурорите от 2002 до 2005 г. Джефри Епстийн е имал сексуални отношения с десетки непълнолетни момичета, които е водел в резиденциите си в Ню Йорк и Флорида.

Сред обкръжението му са били влиятелни фигури като американския президент Доналд Тръмп, бившия президент Бил Клинтън и британският принц Андрю.