Погрешен сигнал за тревога хвърли в паника жителите на американския остров Гуам. Той беше заплашен с ракетен удар от Северна Корея. Същевременно стана ясно, че севернокорейският лидер е решил засега да не прилага плана за ракетно нападение срещу Гуам.

Сигналът за тревога дали две радиостанции на острова, които тази нощ предупредили слушателите за неопределена заплаха. Тревогата продължила 15 минути. Впоследствие обаче се оказало, че става въпрос за непланирана проверка на системите за известяване на населението при извънредна ситуация.

В крайна сметка хората на острова си отдъхнаха научавайки новината, че севернокорейският ракетен удар засега се отлага. „Никой не иска конфронтация и нарушаване на мира. В момента се радваме на него в този курорт”, каза губернаторът Рей Тенорио.

За непредвидимостта на севернокорейския лидер разказва дезертьор от страната в интервю за „Скай нюз”. По думите му местните хора, включително военните, живеят в постоянен страх: „В Северна Корея не може да критикуваш лидера Ким Чен Ун. Ако те хванат, че го правиш, дори да имаш пари, не може да оцелееш. Системата е ужасна – изпращат те в лагер и живееш като куче – по добре е да умреш".

Същевременно севернокорейската армия остава в готовност.