Най-голямата социална мрежа в света Facebook е решила да превключи страниците на потребителите си към новия формат „Timeline”, който бе представен през септември миналата година.

По данни на технологичния блог TechCrunch до края на годината всички потребители на мрежата, които не са преминали към новия външен вид на страниците си ще получат мейл.

След момента на получаване ще бъде даден седем дневен срок за смяна на профила към „Timeline”, а ако това не стане компанията ще промени профила автоматично.

От Facebook заявяват, че няма да бъдат променяни настройките за сигурност при смяна на външния вид. Така ако сега профилът ви може да се вижда само от вашите приятели и след смяната ще се запази същата опция.

Причина за решението на Facebook е, че голяма част от потребителите вече сами са преминали към новия изглед и автоматичната смяна няма да предизвика широка вълна на недоволство.

В миналото социалната мрежа си изпати след като „натрапи” на клиентите си нов външен вид и нови характеристики.

„Timeline” бе пуснат миналата година като в началото беше достъпен само за разработилите приложението. По-късно всички потребители на Facebook получиха възможността доброволно да обновят профила си.