Маски и поздрави с лакът в началото на срещата на лидерите на ЕС в Брюксел след месеци на онлайн разговори заради COVID-19.

Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов пък бе заснет с маска, която не покрива носа му, докато канцлерът Ангела Меркел сочи именно незащитената част от лицето му.

Снимка: Reuters

Премиерът ни обаче не е забравил добрите си обноски.

Снимка: Reuters

От правителствената пресслужба на премиера и снимка става ясно, че Борисов е подарил сребърна бъклица с розово масло за рождения ден на германския канцлер.

Снимка: Правителствена пресслужба

Лидерите на Европейския съюз се срещат за първи път очи в очи след месеци на онлайн разговори заради пандемията от новия коронавирус.

Снимка: Правителствена пресслужба

Евросъветът ще заседава този петък и в събота в Брюксел, за да потърси отново съгласие за разпределянето на бюджета на Европейския съюз до 2027 година.

Сутринта премиерът Борисов беше посрещнат на влизане в сградата на Съвета от наши сънародници, живеещи в Брюксел. Те носеха българско знаме и плакати с надписи: "Оставка", "Мафията вън" и "Срам ни е от вас" и изразиха солидарността си с протестите в България. Снощи подкрепа за демонстрациите у нас заявиха и от европейската Зелена партия, чиито членове са Демократична България.