Аз винаги съм казвала, че всеки от нас, когато пътува представя не само себе си, но и страната. Независимо дали пътувате по бизнес или за удоволствие, трябва да не забравяме, че сме своеобразни посланици на България. Това заяви евродепутатът Ева Паунова в предаването "Тази събота" по bTV.

Трябва да осъзнаем, че попадаме в "златния" един милиард души на Земята, които имат хубав и уреден живот. Трябва да се оттърсим от песимизма си и да се замислим как да се обединим, за да се справяме по-добре, смята евродепутатът. 

Работата в Европарламента изисква страшно много труд. Често работим по над 12 часа на ден на различни теми. За приемането на всеки текст се налага да говориш с поне 40-50 човека от съответната комисия - това са много усилия, каза Паунова за работата си в европейската институция.

Паунова активно работи в сферите на европейската интеграция, дигитализацията, единния европейски пазар и предприемачеството. Освен признанието на списание "Форбс", тя попадна и в класацията на "Файненшъл таймс" в 100-те най-влиятелни личности от Централна и Източна Европа за 2015 г. Научете повече за това какво мотивира и вдъхнова младата българка в цялото интервю: