Няколко души са били убити при експлозии на две руски военни летища. За това съобщава BBC, позовавайки се на руски държавни медии.

Цистерна с гориво е избухнала, убивайки трима и ранявайки шестима на летище близо до град Рязан, югоизточно от Москва. Други двама души са пострадали при експлозия на летище в района на Саратов.

Все още не е известно какво е причинило взривовете. И двата района са на стотици километри от украинската граница.

„Тези съобщения - за двете експлозии в две различни военни бази, ще подхранят спекулациите, че Украйна може да стои зад атаките“, заяви руският редактор на BBC Стивън Розенберг.

Предполага се, че руските стратегически бомбардировачи с голям обсег са базирани в авиобаза „Енгелс“ в района на Саратов. Областният управител на Саратов казва, че силите за сигурност проверяват това, което той нарече „доклади за инцидент във военни съоръжения“.

Руският президент Владимир Путин е бил информиран за двата докладвани инцидента. Това съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Помолен да коментира експлозиите, Песков каза, че не разполага с информация за инцидентите и е виждал само медийни съобщения за тях.

Междувременно Украйна заяви, че Русия е започнала нова вълна от ракетни удари по страната - в Киев и в повечето региони (сред които са и Одеса, Черкаси и Кривий Рог) е обявена въздушна тревога.

Врагът отново атакува територията на Украйна с ракети. Това написа в Telegram Кирило Тимошенко, зам.-началник на кабинета на украинския президент.