Един човек загина, а шестима са ранени след като бяха нападнати от мъж с нож в Хамбург. Все още се изясняват мотивите за атаката, според полицията не е изключено да става дума за терористично нападение.  

По информация на Министерството на външните работи при инцидента няма пострадали българи.

Малко след 15 ч. днес мъжът влетял в супермаркет в северната част на Хамбург и започнал да мушка хората около себе си безразборно. Според един свидетел извикал „Аллах Акбар“.

Първият, когото улучил с ножа, починал още на място от раните си. Веднага след това нападателят изскочил на улицата и намушкал още четирима минувачи.

Снимка: EPA

Говорителят на полицията по-късно разясни, че мъжът е бил въоръжен с кухненски нож. След атаката той избягал, но бил погнат от минувачи. Именно те успели да го заловят и предадат на полицията, която информирали своевременно. При залавянето нападателят бил ранен.

На мястото на атаката пристигнаха и антитерористични части. Първоначално се смяташе, че има втори съучастник, но тази информация не се потвърди.

Снимка: EPA

Нападателят е на 28 години и е роден в Обединените арабски емирства, посочва местната полиция, предаде Франс прес. Полицията уточнява, че все още се опитва да установи настоящата националност на нападателя.

При ареста полицаите сложиха платнен чувал на главата му, за да не бъде видян. Полицията проверява и версията за нападение в следствие на тежко психическо разстройство.