Един човек беше убит и седем бяха ранени, двама от тях сериозно, при серия от нападения с хладно оръжие в британския град Бирмингам. Престъпленията са извършени рано тази сутрин, предаде „Ройтерс.

Снимка: Reuters

„Можем да потвърдим, че започнахме разследване за убийство след събитията от последната нощ. Един мъж умря, друг мъж и една жена са понесли сериозни рани. Ранени са и петима други“, съобщи полицията на окръг Уест Мидландс“.

Полицията на британския град издирва само един заподозрян.

Британският външен министър Доминик Рааб заяви, че няма информация дали случилото се е свързано с тероризъм, но заяви, че обществото трябва да проявява бдителност.

Снимка: Reuters

Полицията е получила сигнал за нападение с хладно оръжие в центъра на Бирмингам около 12:30 ч. през нощта. Скоро след това са получили сигнал и за други нападения в района. Полицейски кордони отцепват три части от центъра на града.

Снимка: Reuters

Очевидец е забелязал нож в близост до отводнителен канал на една от отцепените улици. Според местните власти серията от нападения изглеждат свързани, но засега не е ясно какво ги е мотивирало.